آموزشپیشرفتهمقاله

نگاهی به ارز دیجیتال آواکس (AVAX) و شبکه اَوِلانچ (Avalanche)

گذاری از پادشاهی به دموکراسی در دنیای رمزارزها

توجه!

پیش از شروع این مقاله، لازم به توضیح است که بگوییم، پروژه رمزارز آواکس، با هر آن‌چه که تاکنون در مورد رمزارزها خوانده‌اید متفاوت است. پس اگر متعجب شدید، تعجب نکنید!

نگاهی کلی؛ اَوِلانچ چیست؟

 

در تعریف کلی و ابتدایی می‌توان گفت، اولانچ یک پلتفرم منعطف قرارداد هوشمند برای ایجاد و شخصی‌سازی بلاک‌چین و برنامه‌های غیرمتمرکز است. به‌خصوص برنامه‌هایی که بر روی حوزه دیفای (DeFi) تمرکز دارند.

شبکه اولانچ در سال 2020 توسط Ava Labs ایجاد و راه‌اندازی شد. ارزدیجیتال آواکس (AVAX)، ارز بومی این شبکه است. از رمزارز آواکس برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ها و استیکینگ (سهام گذاری) در فرآیند اجماع شبکه اولانچ استفاده می‌شود.

همان‌طور که اشاره شد، اولانچ پلتفرمی است که برای ایجاد بلاک‌چین‌ و برنامه‌های غیرمتمرکز (Decentralized Applications) از آن استفاده می شود.

پروژه رمزارز آواکس و شبکه اولانچ یکی از صدها پروژه‌ای است که با هدف رقابت با اتریوم نیز فعالیت می‌کند. این پروژه در نظر دارد که مانند اتریوم، به بزرگترین پلتفرمی بدل شود که از قرارداد هوشمند پشتیبانی می‌کند.

همچنین اولانچ در نظر دارد که با توان عملیاتی بسیار بالای خود (4,500 تراکنش در ثانیه)، به مقیاس پذیری بیشتری نسبت به اتریوم دست یابد.

خط و نشان‌های شبکه اولانچ برای اتریوم و دیگر رقبا همین‌جا به پایان نمی‌رسد. این پروژه برای رقابت با اتریوم، در حال تحقیق و توسعه به‌منظور به‌کارگیری اکوسیستم دیفای متعلق به خود و تمام پروژه‌های دیفای بر پایه اتریوم است. پروژه‌هایی مانند bZx، Sushi Swap، Reef، Securitize و True USD.

علاوه‌بر این، شبکه اولانچ درحال توسعه پروژه‌ای با هدف انتقال آسان‌تر دارایی‌ها بین شبکه اولانچ و شبکه اتریوم است.

معماری شبکه پروژه ارزدیجیتال آواکس

 

هسته اصلی و مرکزی معماری شبکه اولانچ، زیر شبکه‌ (Subnet) نام دارد که به‌ آن شبکه اولیه هم گفته می‌شود. زیر شبکه شامل مجموعه‌ای از ندهای (Nodes) تایید کننده تراکنش‌‌ها است که برای رسیدن به یک توافق عام (اجماع)، با یکدیگر تعامل دارند.

علاوه‌بر این سه بلاک‌چین داخلی نیز در شبکه وجود دارند که شبکه اولیه، مسؤلیت حفظ امنیت آن‌ها را برعهده دارد. این بلاک‌چین‌های داخلی شامل موارد زیر هستند که به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.

 

Exchange Chain (X-Chain)

 

این بلاک‌چین داخلی به اختصار X-Chain نام دارد. X-Chain پلتفرمی است که وظیفه ایجاد و معامله دارایی‌های رمزنگاری شده که شامل خود رمزارز آواکس هم می‌شود، برعهده دارد.

 

Platform Chain (P-Chain)

 

در ادامه بررسی بلاک‌چین‌های داخلی شبکه اولانچ، به P-Chain خواهیم رسید. این بلاک‌چین وظیفه هماهنگی بین تاییدکننده‌های تراکنش و رهگیری زیرشبکه‌های فعال را برعهده دارد. همچنین فراهم کردن امکان ایجاد زیرشبکه‌ها و بلاک‌چین‌های جدید (مانند بلاک‌چین‌های خصوصی) از وظایف این بلاک‌چین داخلی است.

 

Contract Chain (C-Chain)

 

این بخش، وظیفه توسعه و آسان‌سازی فرآیند ایجاد قراردادهای هوشمند را برعهده‌ دارد.

هر بلاک‌چین در اکوسیستم اولانچ توسط یک زیرشبکه (Subnet) تایید شده است. این درحالی است که هر زیر شبکه می‌تواند مجموعه ای از بلاک‌چین‌ها را تایید کند. لازم به یادآوری است همان‌طور که گفته شد، هر نُد (Node) تایید‌کننده می‌تواند عضوی از یک زیرشبکه باشد.

یکی از مزایای کلیدی شبکه اولانچ، قابلیت طراحی زیرشبکه‌هایی است که ویژگی‌های منحصر‌ به‌فردی دارند.

برای مثال، یک بلاک‌چین خصوصی که بر روی شبکه اولانچ ایجاد می‌شود، می‌تواند تاییدکننده‌های زیرشبکه ویژه خودش را به‌منظور تکمیل کردن فرآیند‌هایی مانند احرازهویت داشته باشد.

زیر شبکه‌ها حتی می‌توانند که تاییدکننده‌های خود را بر اساس معیارهای مشخص و متفاوتی محدود کنند. از طرف دیگر، تاییدکننده‌ها (اعتبارسنج) هم می‌توانند انتخاب کنند که عضو بخشی از یک زیر شبکه و یا تعداد بیشتری از آن‌ها باشند.

این تفاوت در فرآیند‌ انتخاب و اعتبار سنجی، با آن‌چه که در شبکه بیت کوین رخ می‌دهد بسیار تفاوت دارد. در شبکه بیت کوین همه ندها (اعتبار سنج) برای اعتبار سنجی تمامی تراکنش‌ها با یکدیگر در حال رقابت هستند.

این در حالی است که در شبکه اولانچ، زیرشبکه‌ها و اعتبار سنج‌هایشان توانایی ایجاد اکوسیستم‌هایی را دارند که فقط با اولویت‌‌های مخصوص به‌ خودشان مطابقت دارند.

در یک کلام؛ بدون محدودیت، آزادانه و در راستای اهداف کلی شبکه!

به‌همین دلیل است که کارشناسان، فرآیند‌های اجماع در شبکه بیت کوین و شبکه اولانچ را به ترتیب با سیستم حکومتی پادشاهی پارلمانی و دموکراسی مقایسه می‌کنند. آن‌چه که مسلم است، عملکرد بهتر دموکراسی نسبت به دیگر سیستم‌های اجماع و اداره یک اکوسیستم پیچیده است.

فرآیند اجماع در شبکه ارزدیجیتال آواکس چگونه است؟

معماری شبکه اولانچ بر ماشین مجازی اولانچ (Avalanche Virtual Machine) تکیه زده است. این ماشین مجازی به اختصار AVM نامیده می‌شود. زیرشبکه‌های ایجاد شده بر روی این پلتفرم امکان استفاده از AVM را برای دست‌یابی به اجماعی بر اساس سیستم کلاسیک رسیدن به اجماع، مانند آن‌چه که در بلاک‌چین بیت‌کوین، اتریوم و کاردانو رخ می‌دهد دارند. با این تفاوت که زیرشبکه‌ها در اولانچ می‌توانند از طریق یک تکنولوژی که DAGs نامیده می‌شود، به اجماع برسند.

اصطلاح DAGs مخفف عبارت Directed Acyclic Graph است. (به معنی گراف‌ غیرچرخشی مستقیم)

تکنولوژی DAGs در ابتدا توسط شبکه Nano که یک پروتکل پرداخت غیرمتمرکز است معرفی شد. علاوه‌بر Nano شبکه‌های دیگری مانند IOTA و Fantom از DAGs استفاده می‌کنند.

این قابلیت انعطاف پذیری باعث می‌شود که پروژه‌های متکی به شبکه اولانچ امکان سفارشی‌سازی بالایی داشته باشند. همچنین سبب می‌گردد که این پروژه‌ها قابلیت همکاری و تعامل خود با پلتفرم‌های متعددی را حفظ کنند.

 

علاوه بر DAG، اولانچ از الگوریتم اجماع اثبات سهام مخصوص به‌خودش به‌نام Snowball استفاده می‌کند که توسط Ava Labs طراحی شده است. الگوریتمی که کاربران برای مشارکت در آن نیاز به استیکینگ (سهام‌گذاری) حداقل 2,000 ارزدیجیتال آواکس دارند.

 

در مکانیزم اجماع Snowball، ندهای اعتبارسنج که در زیرشبکه قرار دارند، به‌صورت مداوم بایکدیگر درمورد تعیین اعتبار تراکنش‌ها تعامل دارند تا به یک توافق و اجماع نهایی برای تایید تراکنش‌های شبکه دست یابند. هرچه‌قدر که مقدار استیکینگ (سهام‌گذاری) رمزارز آواکس از طرف یک ند بیشتر باشد، تعامل بیشتری با دیگر ندها خواهد داشت و البته پاداش بیشتری هم دریافت خواهد کرد. دریافت پاداش علاوه‌بر میزان استیکینگ، به مدت‌ زمان آن هم بستگی دارد. هرچه سهام مدت زمان بیشتری درگیر باشد، پاداش بیشتری هم به آن تعلق خواهد گرفت.

 پیش‌بینی قیمت ارزدیجیتال آواکس

 

باتوجه به ماهیت غیرقابل پیش‌بینی دنیای کریپتوکارنسی، باید پذیرفت که پیش‌بینی یک قیمت قطعی برای هیچ رمزارزی منطقی نیست. با این وجود کارشناسان این حوزه بر اساس معیارهای مختلفی که مدنظر دارند، در مورد قیمت ارزدیجیتال آواکس پیش‌بینی‌هایی عنوان کرده‌اند.

در حال حاضر قیمت ارزدیجیتال آواکس برروی ۶٣ دلار قرار دارد. ارزش کل بازار نزدیک ١۴ میلیارد دلاری آن نیز باعث شده که در رتبه ١٥ از نظر مارکت کپ، بالاتر از ارز دیجیتال LINK قرار بگیرد.

 

به گزارش Capital.com، پیش‌بینی کارشناسان تا انتهای سال 2021 برای قیمت ارزدیجیتال آواکس، 81 دلار خواهد بود. همچنین این پیش‌بینی برای سال‌های 2022 و 2025 به ترتیب قیمت‌های 136 دلار و 190 دلار را عنوان کرده است.

با این‌ حال، تصمیم نهایی برای سرمایه‌گذاری روی هر رمزارزی باید پس از بررسی کامل و آگاهانه انجام گیرد.

 

سخن پایانی

 

در عرصه رقابتی کریپتوکارنسی، در حالی که تمام پروژه‌های مدعی چشم به جایگاه بزرگانی چون اتریوم و بیت‌ کوین دوخته‌اند، پروژه ارزدیجیتال آواکس، با پشتوانه‌ای به قدرت و عظمت اولانچ (واژه Avalanche به معنی بهمن) با تمرکز بر روی DeFi، خود را بسیار متمایز نشان داده است.

 

همراهان ارجمند تترلند، برای خرید فوری تتر و فروش فوری تتر، می‌توانید از طریق وبسایت تترلند اقدام نمایید. از دیگر گزینه‌های پیش روی شما برای خرید فوری تتر و فروش فوری آن، اپلیکیشن تترلند است که می‌توانید از طریق کافه‌بازار، گوگل پلی و وبسایت تترلند دانلود کنید.

همچنین مطالعه دیگر مقالات بلاگ تترلند می‌تواند کمک شایانی به افزایش آگاهی شما در زمینه رمزارزها بکند.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا