
دنیای عظیم کریپتوکارنسی، بدون حضور پروژههایی خاص، هرگز به موفقیت امروز دست نمییافت. اگرچه که امروز هم در ابتدای مسیر قرار دارد. اما به واسطه حضور پشتوانهای به نام تکنولوژی، ابتدای مسیر را با قدرت آغاز کرده است. نکته درخور توجه در رابطه با دنیای رمزارزها، اهمیت بسیار بالای تکنولوژی است. حضور مستمر تکنولوژی به دو دلیل عمده برای رمزارزها اهمیت فراوانی دارد؛
نخست اینکه رمزارزها برآمده از دل تکنولوژی هستند. آنها در دستان تکنولوژی بلاک چین پرورش یافته و به جایگاه امروز خود رسیدهاند.
دومین علت این است که دستیابی به سرعت بالا، امنیت حداکثری و مقیاسپذیری ایدهآل، قطعا بدون حضور مستمر تکنولوژی میسر نخواهد بود. پس برای رسیدن به اهداف اساسی که از از روز نخست ایجاد رمزارزها به دنبال آن بودهایم، نیازمند ایدهها ونوآوریهای خاصی هستیم. یکی از این نوآوریها، در تکنولوژی بهکار برده شده در شبکه ارزدیجیتال الروند نمود پیدا کرده است.
در این مقاله، به بررسی موشکافانه شبکه ارزدیجیتال الروند میپردازیم.
طراحی شبکه ارز دیجیتال الروند
شبکه ارز دیجیتال الروند با هدف افزایش امنیت، مقیاسپذیری و غیرمتمرکز کردن برنامههای توزیع شده، درسال 2020 طراحی شد. این پروژه بر روی قابلیت همکاری بین شبکهای، پشتیبانی از توسعهدهندگان و دریافت بیشترین بهرهوری عملیاتی تمرکز دارد. شبکه ارز دیجیتال الروند خودش را Internet-Scale Blockchain (بلاکچینی در مقیاس اینترنت یا جهانی) معرفی میکند. بهاین معنی که شبکه ارزدیجیتال الروند، برخلاف دیگر بلاکچینهایی که توان عملیاتی پایینی دارند، با توان عملیاتی بسیار فراتر از حد انتظار طراحی شده است.
برای مثال؛ شبکه بیت کوین قابلیت پردازش ٧ تراکنش در ثانیه (TPS) را دارد. اما تیم فنی شبکه الروند اعلام کرده است که این شبکه توانایی پردازش 15,000 تراکنش در ثانیه را دارد! و جالبتر اینکه، کارمزد در ازای هر تراکنش تنها 1 سنت است.
اما این توان عملیاتی چگونه میسر شده است؟
شبکه الروند این توان عملیاتی و بازدهی شبکه را به واسطه یک نوآوری در ادغام الگوریتم اجماع اثبات سهام امن (Secure Proof of Stake)، تکنولوژی پیشرفته مکانیزم Sharding، شبکهای از تایید کنندهها و و توکن بومی شبکه الروند بهنام eGold بهدست آورده است.
در ادامه این مقاله، به بررسی نکاتی در مورد قیمت ارزدیجیتال الروند (ELGD)، ساختار شبکه و موارد استفاده از آن خواهیم پرداخت.
ارز دیجیتال الروند یا eGOLD
نماد توکن بومی شبکه الروند، که بانام eGOLD نیز شناخته میشود، eGLD است. از eGLD مانند بسیاری از بلاکچینهای نامدار دیگر، برای مشارکت در اداره شبکه (اعمال رای)، سهامگذاری (Staking) و اهدا پاداش استفاده میشود. از دیگر استفادههای این توکن پرداخت فی تراکنشها و قراردادهای هوشمند است. همچنین این توکن مانند gas عمل میکند، کاربران و توسعهدهندگان همگی از eGLD برای برای استفاده از شبکه و پرداخت هزینه gas از آن بهره میبرند.
از طرفی، کاربرانی که از کیفپول اختصاصی شبکه الروند به نام Maiar استفاده میکنند، میتوانند از ارزدیجیتال الروند (eGLD) علاوه بر سهامگذاری، برای پرداختهای آنی، اهدا و دریافت وام نیز استفاده کنند.
درحال حاضر ارزدیجیتال الروند با قیمت 310 دلار و ارزش کل بازاری بالغ بر 6.2 میلیارد دلار، در رتبهای بالاتر از رمزارزهایی مانند Tezos و Monero قرار دارد.
در رابطه با پیشبینی قیمت ارزدیجیتال الروند در بازه سالهای 2022 تا 2025 تحلیلهای متفاوتی وجود دارد.
تحلیلهای سه وبسایت Coinpedia.org ،Digitalcoinprice.com و Priceprediction.net همگی بر افزایش ارزش این کوین در بازه سالهای 2022 تا 2025 توافق نظر دارند. این پیشبینیها از حداکثر قیمت ارزدیجیتال الروند در سال 2022 با ارزش 655 دلار خبر میدهند. همچنین تحلیلها، تا دسامبر سال 2025 قیمت حداکثر 1700 دلار را تخمین زدهاند.
اثبات سهام امن (SPoS)
همانطور که اشاره شد، شبکه ارزدیجیتال الروند از مکانیزم اجماع اثبات سهام مخصوص به خودش استفاده میکند. درشبکه الروند، هر نُد (Node) یک سرور، تلفن هوشمند و یا کامپیوتر است که نرمافزار node client الروند را برای پردازش اطلاعات، اجرا میکند.
در حین اینکه مکانیزم PoS سیستمی از ندها را برای پردازش اطلاعات و رسیدن به یک اجماع نهایی بهکار میگیرد، الروند از سه نوع خاص از ندها استفاده میکند.
تایید کنندهها (Validators)
تایید کنندهها ندهای اصلی الروند هستند. این ندها وظیفه پردازش تراکنشهای مربوط به جابهجایی eGLD را برعهده دارند.
ناظرها (Observers)
ناظرها ندهایی هستند که تنها بر روی بررسی اطلاعات شبکه نظارت دارند. برخلاف تایید کنندهها، ناظرها برای مشارکت در ساز و کار شبکه مجبور به سهامگذاری eGLD نیستند. از طرفی برای فعالیتی که انجام میدهند پاداشی هم دریافت نمیکنند.
ندهای Fishermen
این دسته، ندهایی بسیار تخصصی هستند. آنها دادههای بلاک را پس از اینکه توسط ندهای تایید کننده بررسی شد و مورد تایید قرار گرفت، مجدد بهچالش کشیده، مورد بررسی قرار میدهند و تایید میکنند. پاداشی که به این به این دسته از ندها تعلق میگیرد، به شناسایی عناصر مخرب در شبکه توسط ندهای Fishermen بستگی دارد.
یکی از جنبههای مثبت مکانیزم SPoS شبکه الروند که باعث می شود توان عملیاتی تراکنشهای آن افزایش یابد، انتخاب اعتبار سنجهای تصادفی بهصورت آنی است. این سرعت بالا به لطف فرآیند تقسیم بلاکچین میسر میشود. تقسیم بلاکچین (Blockchain Sharding) فرآیندی است که در آن بلاکچین برای مدیریت راحتتر و تاثیرگذاری بیشتر به بخشهای کوچکتر تقسیم میشود.
بنابراین پس از تقسیم شدن بلاکچین، تایید کنندهها بهجای بررسی اطلاعات بهصورت یکجا، به سراغ قسمتهای کوچکتری از اطلاعات میروند.
همچنین، مکانیزم SPoS از یک تکنولوژی امضا دیجیتالی رمزنگاری شده به نام Boneh-Lynn-Shacham که به اختصار BLS نامیده میشود، استفاده میکند. این تکنولوژی به SPoS الروند این امکان را میدهد تا ندهای تایید کننده را بهصورت تصادفی در بخشهای تقسیم شده بلاکچین در 0.1 ثانیه انتخاب کند.
نوآوری تقسیم بلاکچین (Blockchain Sharding)
شبکه الروند از ادغام سه روش تقسیم بلاکچین برای رسیدن به یک سیستم با بیشترین کارایی استفاده میکند که تقسیم با حالت تطبیقی (Adaptive State Sharding) نام دارد. اصطلاح Sharding یک مفهوم پیچیده است که بهکارگیری آن توسط الروند، باعث متمایز شدن آن از دیگر رقبایش شده است.
اما روش انجام این فرآیند چگونه است؟
تراکنشها عموما اکانتهایی را شامل میشوند که بر روی بخشهای دیگر از بلاکچین اصلی که تقسیم شده است وجود دارند. بههمین دلیل مجموعهای از اطلاعات باید بین بخشهای متفاوت بلاکچینِ تقسیم شده، بهروزرسانی شوند.
از طرفی برای افزایش ضریب امنیت و انعطلاف بیشتر در برابر حملات امنیتی، نُدهایی که در هر بخش وجود دارند بهصورت تصادفی با هم درآمیخته می شوند.
انجام همزمان این دو فرآیند باعث ایجاد وقفه در همگامسازی و اختصاص داده شدن مجدد ندها با بخش جدید میشود.
برای از بین بردن این مشکل، مکانیزم Sharding، ندها را بهجای ذخیره تمام اطلاعات شبکه، ملزم به ذخیره بخش کوچکی از اطلاعات شبکه اصلی میکند. بنابر این، هنگامی که ندها به بخش جدید (New Shard) منتقل میشوند تنها نیاز به دانلود حجم اطلاعات کمی دارند. به همین دلیل سرعت فرآیند همگامسازی ند با بخش جدید بسیار سریعتر میشود.
موارد استفاده از الروند
یکی از موارد استفاده مهم شبکه الروند، پشتیبانی از توکنهای غیرمثلی (NFTs) است. الروند مزیتی بهنام اکانت هوشمند (Smart Account) را در اختیار یک پلتفرم NFT قرار میدهد. ساختار اکانت هوشمند مانند هر اکانتی بر روی دیگر بلاکچینها است. با این تفاوت که یک مزیت کلیدی به آن اضافه میکند. این مزیت کلیدی امکان ذخیره حجم بالایی از اطلاعات را به کاربر بر روی اکانت خود در شبکه الروند میدهد. این اطلاعات میتواند شامل ایمیل، آدرس بیتکوین، اطلاعات شخصی، اطلاعات هویتی و … باشد.
همچنین الروند، بهدنبال بهکارگیری توکنی بهنام “توکنهای دیجیتال استاندارد النورد (ESDTs) است. این توکنها میتوانند دارایی فیزیکی، ارز فیات و یا ارزپایدار باشند که قابلیت استفاده شدن در شبکه الروند را در قالب توکن دارند.
سخن پایانی
تکنولوژی بلاکچین در این روزها به عنوان یک راه حل جدید برای حل مشکلات و بهبود عملکرد انواع کسب و کارها شناخته میشود. شبکه الروند هم به علت مزیتهایی که دارد (کارآمدی، مقیاسپذیری، بهصرفه بودن) میتواند برای کسب و کارهای بزرگ یک گزینه مناسب باشد. الروند با توسعه و گسترش راهحلهای خود در عرصه هوش مصنوعی، خدمات مالی و … دریچهای تازه رو به دنیای غیرمتمرکز آینده گشوده است.
تترلند، پلتفرم تخصصی تبادل فوری تتر
همراهان گرامی تترلند، همواره دقت داشته باشید که برای سرمایهگذاری بر روی رمزارزها باید از نکات مهمی آگاه باشید. همچنین از ارزهای پایداری مانند تتر (USDT) استفاده کنید. تبادل فوری تتر (خرید فوری تتر و فروش فوری تتر) به شما در انجام معاملات کمک شایانی خواهد کرد.
برای خرید فوری تتر و فروش فوری تتر، میتوانید از طریق وبسایت تترلند اقدام کنید. از دیگر گزینههای پیش روی شما برای خرید فوری تتر و فروش فوری تتر، اپلیکیشن تترلند است که برای دانلود آن میتوانید از طریق کافهبازار، گوگل پلی و وبسایت تترلند اقدام نمایید.