
در این مقاله به سراغ یکی از نامهای بزرگ در عرصه کریپتوکارنسی با کارآمدی بسیار بالا رفتهایم که هر فعال در این حوزه را به خود علاقهمند میکند. پلتفرمی به نام ترون (TRON) که اهداف بسیار بزرگی برای ایجاد تغییر در دنیای دیجیتالی و متمرکز امروز ما دارد. با تترلند همراه باشید تا پلتفرم منحصر بهفرد ارز دیجیتال ترون (TRX) را بهتر بشناسید.
معرفی کوتاهی از پلتفرم ترون
ترون در سال 2017 توسط کارآفرینی جوان به نام جاستین سان (Justin Sun) بنیانگذاری شد. سان پیش از کلید زدن پروژه پلتفرم ترون، بهعنوان نماینده ارشد در بنیاد ریپل مشغول بهکار بود.
برخلاف تصور رایج، ترون پلتفرمی محدود به دنیای رمزارزها نیست. بلکه ترون، پلتفرمی آنلاین برای توزیع محتوا و سرگرمی در مقیاسی گسترده است. ارز دیجیتال بومی این پلتفرم TRONIx نام دارد که با علامت اختصاری TRX شناخته میشود. این سیستم غیرمتمرکز با تکیه بر نقاط قوت تکنولوژی بلاک چین، امکان فعالیت با هزینهای بسیار کم را در اختیار سازندگان و توسعهدهندگان قرار میدهد. پلتفرم ترون برای بهبود روند توسعه برنامههای غیرمتمرکز (dApps) طراحی شده است. در حال حاضر، بلاک چین ترون در مقایسه با غولهای عرصه کریپتوکارنسی مانند اتریوم، برتری بیشتری دارد. این برتری در سرعت پردازش تراکنشها و ایجاد بلاک جدید در شبکه بسیار مشهود است. در ادامه این مقاله جزئیات بیشتری از پلتفرم منحصر بهفرد ترون را مطالعه میکنید. همچنین نکاتی در مورد قیمت ارز دیجیتال ترون (TRX) برای خوانندگان بلاگ تترلند، نوشته شده است.
بلاک چین ترون چیست؟
پروتکل بلاک چین ترون، بر اساس Protobuf گوگل طراحی شده است. احتمالا در همین ابتدای کار، برای شما در مورد واژه Protobuf پرسشی ایجاد شده باشد که Protobuf به چه معناست؟
تعریفی ساده از Protobuf
اصطلاح Protobuf ترکیبی از دو واژه Protocol Buffer است. از لحاظ فنی، Protobuf یک روش برای توسعه و نظم بخشیدن به اطلاعات (سریالیزه کردن اطلاعات) ساختاری است.
این روش توسط گوگل ایجاد و بهکار گرفته شده است. در ابتدا بنا بود تا این روش تنها برای استفاده داخلی توسعه یابد، اما بعد از مدتی در اختیار عموم قرار گرفت.
از این روش برای برقرای ارتباط بین برنامهها با استفاده از ذخیره اطلاعات استفاده میشود که شامل یک زبان توصیف میانی و یک کامپایلر (مجموعهای از برنامههای رایانهای که متنی از زبان برنامهنویسی پیشرفته را به زبان برنامهنویسی سادهتر تبدیل میکند) میشود.
استفاده از این روش به پلتفرمها کمک میکند تا ارتباط سریع و موثرتری با یکدیگر داشته باشند. پس از این تعریف، به سراغ ترون بازمیگردیم.
بلاک چین ترون، درست مانند ویژگیهایی که Protobuf گوگل از آن استفاده میکند، طوری طراحی شده است که با بسیاری از زبانهای برنامهنویسی ارتباط میگیرد و قابلیت ادغامپذیری آسانی با آنها دارد.
ترون ساختاری لایهای دارد. این ساختار از سه لایه تشکیل شده است که هرکدام برای انجام عملیاتهای مشخصی طراحی شدهاند. این لایهها به ترتیب زیر هستند:
- لایه مرکزی (core layer)
- لایه ذخیرهسازی (storage layer)
- لایه اپلیکیشن (application layer)
لایه مرکزی
این لایه چندین فعالیت اساسی را انجام میدهد که زیربنای اصلی بلاک چین را تحت شعاع قرار میدهند. یکی از وظایف اصلی این لایه، نوآوری در اجماع شبکه ترون برای افزودن بلاک جدید به بلاک چین است. این نوآوری از الگوریتم اجماعی به نام Delegated Proof-of-Stake (اثبات سهام واگذار شده) الهام گرفته شده است. علاوهبر این، لایه مرکزی بر مدیریت حسابها و قراردادهای هوشمند نظارت میکند.
قرارداد هوشمند در پلتفرم ترون، همانند اتریوم، از زبان برنامه نویسی سالیدیتی (Solidity) برای قراردادهای هوشمند خود استفاده میکند.
لایه ذخیرهسازی
این لایه با هدف ذخیرهسازی دادههای پیچیدهای که در چشمانداز رو به رشد ترون پیشبینی شده است، مورد بهینه سازی قرار گرفته است. همچنین، بهعنوان یک سیستم قدرتمند توزیع شده برای ذخیرهسازی اطلاعات با هدف فراهم کردن ضریب بالایی از امنیت و پایداری، طراحی شده است.
لایه اپلیکیشن
این لایه برای کمک به مهندسان نرمافزار طراحی شده است تا بتوانند به راحتی و موثر به اکوسیستم ترون دسترسی داشته باشند. دلیل این امر این است که بلاک چین ترون، پتانسیل بالایی برای ایجاد و توسعه اپلیکیشن بر روی خود دارد.
ماشین مجازی ترون (Tron Virtual Machine)
ماشین مجازی ترون (TVM) در واقع آپدیتی از ماشین مجازی اتریوم (EVM) است. TVM بهطور خاص برای کاهش استفاده از منابع و اطمینان از وجود سیستمی قدرتمند، طراحی شده است. این چهارچوب مجازی بهینه شده به توسعهدهندگان این امکان را میدهد تا با هزینهای بهصرفه، از بلاک چین ترون بهره ببرند.
همچنین، TVM باعث جلوگیری از حملات امنیتی به پلتفرم نیز میشود، قابلیتی که به عقیده کارشناسان، ممکن است خلاء آن در پلتفرم اتریوم احساس شود.
پیشبینی قیمت ارز دیجیتال ترون (TRX)
با توجه به اطلاعات Tronscan، مجموع اکانتهای TRX، تا تاریخ 24 نوامبر 2021، از عدد 60.5 میلیون و با انجام 2.5 میلیون تراکنش در روز، فراتر رفته است.
در حال حاضر، با توجه به اطلاعات در وبسایت Coinmarketcap، ارز دیجیتال ترون (TRX) با قیمت 0.097 دلار و ارزش کل 6.95 میلیارد دلار، در رتبه 31 مارکت کپ قرار دارد.
با این حال، پیشبینیهای متفاوتی در مورد میزان افزایش قیمت ترون وجود دارد. وبسایت Cryptonewsz گزارش جامعی از این پیشبینیها در تاریخ 29 نوامبر 2021 منتشر کرده است. تمام این پیشبینیها، در مورد بازه پنج ساله تخمین زده شدهاند.
براساس پیشبینی Wallet Investor قیمت ارز دیجیتال ترون در بازه پنج ساله رشدی در حدود %260.8 خواهد داشت؛ یعنی قیمتی حدود 0.4077 دلار!
همچنین پیشبینی دیگری از CoinSwitch برای سال 2025 قیمتی در حدود 0.763 دلار را تخمین زده است.
با توجه به تکنولوژی پلتفرم ترون، این ارز دیجیتال پتانسیل مناسبی برای رشد خواهد داشت. اما باید توجه داشت، با ارتباط تنگاتنگی که اکوسیستم کریپتوکارنسی با سرعت پیشرفت علم و تکنولوژی دارد، بیان یک پیشبینی قطعی عملا غیر ممکن است.
سخن پایانی
بدون شک پلتفرم TRX همچنان یکی از مدعیان برای رسیدن به جمع ده ارز برتر خواهد بود. اما در حال حاضر رقبایی جدی بر سر راه خود دارد که از حیث تکنولوژی حرفهای زیادی برای گفتن دارند. حقیقت غیر قابل انکار، اهمیت تکنولوژی است. در آینده، این تکنولوژی است که بر چالشهای پیش روی دنیای رمزارزها چیره خواهد شد.
همراهان ارجمند، برای آگاهی از ساز و کار و پیشبینی قیمت رمزارزهای مهم، میتوانید دیگر مقالات بلاگ تترلند را مطالعه کنید.
همچنین برای خرید و فروش فوری تتر (USDT) با بهصرفهترین قیمت، میتوانید از طریق وبسایت و اپلیکیشن تترلند اقدام کنید.
یک دیدگاه