اخباراخبار تترلند

اطلاعیه در خصـوص هجمه‌های خبری چنــد هفته گذشته در رابطـه با وب‌سایت‌های تبادل رمزارز ایران

همان‌گونه که طی هفته‌های اخیر احتمالا شنیده‌اید موج تخریبی به‌وجود آمده از نامه یکی از نمایندگان مجلس شروع شد که در آن ابراز نگرانی خود از خروج پول از بورس و روانه شدن آن به سمت بازار رمزارز را در نامه‌ای به رئیس جمهور اعلام کرده بود و خواستار برخورد با وب‌سایت‌های این حوزه شده بود.

در روزهای گذشته نیز آقای مانی یکتا، معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی، در گفتگوی ویژه خبری، مصوبه سال ۹۸ هیئت وزیران را مجدد بازخوانی کردند که تعدادی از کانال‌های خبری داخل و خارج کشور با تیترهای تحریک برانگیز نظیر «ممنوعیت مبادله رمز ارزها در کشور» بر آتش این قضیه افزودند بدون این‌که نگاهی به متن این مصوبه داشته باشند.

متن این مصوبه به شرح زیر است:

تصویب‌نامه شماره 58144/ت55637هـ مورخ 13/5/1398 هیئت وزیران

هیئت وزیران در جلسه 6/5/1398 به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

1- استــفاده از رمــزارزها صرفــاً با قبـول مسئولیت خطــرپذیری (ریــسک) از ســوی متعـــاملین صورت می‌گیــرد و مشمول حمایت و ضمانت دولت و نظام بانکی نبوده و استفاده از آن در مبادلات داخل کشور مجاز نیست.

هیئت وزیران در این مصوبه استفاده از رمزارز به عنوان پول در مبادلات داخل کشور را غیرمجاز اعلام کرده‌اند. به‌عنوان مثال اگر شما قصد داشته باشید خودرویی معامله کنید طبق این مصوبه مجاز به مبادله آن با رمزارز نیستید.
در این مصوبه ریسک خرید و فروش و سرمایه گذاری به خود متعاملین نسبت داده شده و به نحوی حمایت و ضمانت دولت و بانک مرکزی را در این زمینه سلب نموده است.

سوالات متداولی از مشتریان گرامی طی این روزها به دست ما رسیده که جهت تنویر افکار شما به آن‌ها در پایین پاسخ می‌دهیم.

وب‌سایت‌های تبادل رمزارز ایران

۱- آیا امکان قطع درگاه‌های بانکی وجود دارد؟

با هجمه‌هایی که چشم بسته در حال شکل‌گیری است ممکن است این اتفاق برای چند روز یا چند هفته رخ دهد و در صورت رخداد سعی در استفاده از درگاه‌های جایگزین خواهیم داشت.

۲- آیا وب‌سایت‌های ارزدیجیتال تعطیل می‌شوند؟

این احتمال بسیار ضعیف است. ممکن است مانند سال‌های گذشته بسته شدن درگاه و فیلتر شدن اتفاق بیافتد اما با توجه به دغدغه قوه قضاییه و پلیس فتا در کاهش تخلفات این حوزه و جلوگیری از زیرزمینی شدن بازار رمزارزها، فعالیت‌ها حتی در صورت فیلتر شدن وب‌سایت‌ها ادامه خواهد یافت تا تعامل و توافق با نهادهای مربوطه صورت پذیرد.

۳- آیا رگولاتوری در این حوزه انجام شده است؟

از ابتدای تابستان ۹۹ که بحث رگولاتوری رمزارزها در فضای خبری ایران مطرح شد تشکل‌ها و کارگروه‌هایی به‌وجود آمد که تلاش‌هایی برای قانون‌گذاری این حوزه انجام دادند و هم‌اینک نیز جلساتی توسط سه تشکل انجمن بلاک چین، نظام صنفی رایانه‌ای تهران و انجمن فینتک در بانک مرکزی برقرار است و سعی در تعیین و تعریف چارچوب برای فعالیت وب‌سایت‌های ارزدیجیتال دارند.

در صورت داشتن هر گونه سوال می‌توانید از بخش پشتیبانی وب‌سایت تترلند سوالات خود را مطرح نمایید.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا